Kragerup Gods

Restaurant Blixen

Restaurant Blixen, beliggende i hovedbygningens kælder, åbnede i 2015 efter en gennemgående renovering. Maden i Restaurant Blixen skal medvirke til at underbygge og fortælle husets historie og byde på gode madoplevelser.


Vi bruger årstidens friske råvarer, sæsonens urter og spiselige blomster fra godsets køkkenhave samt delikatesser fra landmændene i lokalområdet. Godskøkkenet kreerer dansk mad med franske traditioner. Uanset hvornår på året du vælger at besøge Restaurant Blixen på Kragerup Gods, vil du få serveret mad i særklasse.


Det gamle godskøkken er i dag en del af Restaurant Blixen. Her står det gamle brændekomfur med ringe og gamle kobbergryder fra 1800-tallet. Det var her Petrine stod og lavede mad med en Manna cerut i munden i alle hendes vågne timer. Petrine var husholderske i hovedbygningen. Her blev alt maden til herskab og tjenestefolk tilberedt indtil Birgitte Dinesen’s farfar døde i 1965.


Hvorfor navnet 'Restaurant Blixen'?

Restaurant Blixen er opkaldt efter forfatteren Karen Blixen, født Karen Christentze Dinesen (1885-1962). Hun var datter af Kaptajn Dinesen (1845-1895) og Ingeborg Westenholz (1856-1939). Hendes farfar Adolph Vilhelm Dinesen (1807-1876) ejede Kragerup Gods, og Karen Blixen kom i sin ungdom og besøgte sine bedsteforældre på godset. Det siges, at nogle af hendes første udgivelser, under pseudonymet Isak Dinesen, var inspireret af omgivelserne og historien på Kragerup Gods.

I restauranten kan man derfor opleve at interiøret og indretningen er inspireret af hendes liv i Afrika. Derudover er hendes berømte novelle "Babettes Gæstebud" flere gange genskabt som et arrangement på Kragerup Gods med en 5-retters middag og foredrag om Karen Blixens liv.

Om Kragerup Gods

Historien om Kragerup Gods går helt tilbage til 1327 og ejes i dag af 9. generation Godsejer Regitze Dinesen og drives indtil 2025 af Godsejer Birgitte Dinesen. Nyd de historiske smukke rammer - ude som inde. Del din personlige fortælling om Kragerup Gods og hjælp os med at indsamle historier som vi ikke selv kender til - og bliv en del af historien.

Bliv en del af historien

Del din personlige fortælling om Kragerup Gods og bliv en del af historien