Kragerup Gods

Karen Blixen

Karen Blixen er født Karen Christentze Dinesen (1885-1962)

Karen blev født d. 17. april 1885 på Rungstedlund og var en kendt dansk forfatter, der skrev en masse fortællinger og eventyr. De fleste af Karen Blixens fortællinger finder sted i det 19. århundrede og er kendt over hele verden.

Hun var datter af Adolph Vilhelm Dinesen (1845-1895) og Ingeborg Westenholz (1856-1939). Adolph Vilhelm Dinesen (1807-1876) var Karen Blixens farfar - han var opkaldt efter sin far, hvorfor de hedder det samme. Adolph Vilhelm Dinesen (1807-1876) ejede Kragerup Gods, og Karen Blixen kom i sin ungdom og besøgte ham på godset. Det siges, at nogle af hendes første udgivelser, under pseudonymet Isak Dinesen, var inspireret af omgivelserne og historien på Kragerup Gods.

På Kragerup Gods er restauranten, "Restaurant Blixen", opkaldt efter Karen Blixen og interiøret og indretningen er inspireret af hendes liv i Afrika. Derudover er hendes berømte novelle "Babettes Gæstebud" genskabt som et arrangement på Kragerup Gods med en 5-retters middag og foredrag om Karen Blixens liv. Restauranten åbnede i 2015 efter en gennemgående renovering. I dag står det gamle brændekomfur stadig med ringe og gamle kobbergryder fra 1800-tallet. Det var her Petrine stod og lavede mad med en Manna cerut i munden i alle hendes vågne timer. Petrine var husholderske i hovedbygningen. Maden blev tilberedt i på det gamle komfur indtil Birgitte Dinesens farfar døde i 1965.

Karen Blixen døde 7. september 1962 på Rungstedlund.

Om Kragerup Gods

Historien om Kragerup Gods går helt tilbage til 1327 og ejes i dag af 9. generation Godsejer Regitze Dinesen og drives indtil 2025 af Godsejer Birgitte Dinesen. Nyd de historiske smukke rammer - ude som inde. Del din personlige fortælling om Kragerup Gods og hjælp os med at indsamle historier som vi ikke selv kender til - og bliv en del af historien.

Bliv en del af historien

Del din personlige fortælling om Kragerup Gods og bliv en del af historien