Kragerup Gods

Jens Krafts værelse

Jens Kraft Dinesen (1768 - 1827)

Godsejer Birgitte Dinesen fortæller ...

"Det var ham, der købte Kragerupgård i 1801, og ændrede det fra at være en herreborg til at være en imødekommende klassicistisk bygning i to etager og med 15 vinduesfag. Borgen var rød og mørk, men Jens Kraft´s hvidkalkede bygningerne og vendte hovedhuset, så det tog imod de besøgende i stedet for at holde dem ude med vindebro. Jens Kraft var en moderne og æstetisk mand, der gav Kragerup Gods den empire stil det har i dag."

"Jens Kraft var gift med Johanne UIrica Birgitte Christine Gøring. Sammen fik de tre børn, hvoraf den ældste var Anders Didrich Dinesen, som senere overtog Kragerup Gods. Den ni år yngre søn Adolph Vilhelm Dinesen (Karen Blixens farfar) købte Katholm. Han var officer, politiker og godsejer, og far til Kaptajn Dinesen (Karen Blixens far). Det tredje barn var en datter, Julie Frederikke Dinesen, som vi ikke ved mere om, end at hun døde 71 år gammel juleaften 1880 på Bjergbygaard Gods nær Holbæk."


Om Kragerup Gods

Historien om Kragerup Gods går helt tilbage til 1327 og ejes i dag af 9. generation Godsejer Regitze Dinesen og drives indtil 2025 af Godsejer Birgitte Dinesen. Nyd de historiske smukke rammer - ude som inde. Del din personlige fortælling om Kragerup Gods og hjælp os med at indsamle historier som vi ikke selv kender til - og bliv en del af historien.

Bliv en del af historien

Del din personlige fortælling om Kragerup Gods og bliv en del af historien