Kragerup Gods

Alice Laura la Cour / Jens Kraft Dinesen

(Jens: 1864-1916)

(Alice: 1882-1933)

Jens Kraft Dinesen sammen med sin kone Alice Laura la Cour. De blev gift d. 2. april 1902.

Jens Kraft Dinesen blev født d. 21. september 1864 i København og blev i 1889 uddannet forstkandidat. Jens overtog i 1895 forpagtningen af hovedgården Kragerupgaard med afbyggergården Rugskov. Først i 1910 overtog han Kragerup Gods efter sin onkel og stedfar, som han var opkaldt efter. Jens gik meget op godset, skoven og avlsdyrene. Han plejede skoven og købte en del småejendomme langs ejendommens vestgrænse, hvor han begyndte at plante. På et tidspunkt var hans kreaturbesætning den værdifuldeste i landet. 

Jens var en god, forstående og hjælpsom arbejdsgiver. Både ham og Alice havde smag og kunstforstand. De restaurerede i 1912 Kragerup Gods og fik den gamle bygning samt haven og parken moderniseret. 

Jens døde kun 52 år gammel d. 5. april 1916 af lungebetændelse i København. Efter hans død overgik Kragerup Gods derefter til hans bror Axel Wilhelm Dinsen, Jens og Alice aldrig fik nogen børn.

Alice var datter af den danske vicekonsul i Edingburg, købmand og skibsmægler Lauritz Ulrik la Cour, der ejede en del kulgruber i Skotland og hendes mor var Alice Maria Elam. Alice blev født d. 12. juli 1882 i Edinburgh og kom i 1896 til Danmark, hvor hun boede i 3 år hos sine fastre i Randers. Hun besøgte igen Danmark i 1901 og blev det efterfølgende år gift med Jens.

Efter Jens død i 1916 arvede Alice alt interiør på Kragerup, som hun tog med sig til Rungsted. Her byggede hun Rungstedgaard - en efterligning af Kragerup Gods. Kragerup Gods stod derfor næsten tomt. Alice blev gift igen I maj 1922, med kunstmaleren Peter Hougaard. Hun døde i København d. 26. januar 1933.

Om Kragerup Gods

Historien om Kragerup Gods går helt tilbage til 1327 og ejes i dag af 9. generation Godsejer Regitze Dinesen og drives indtil 2025 af Godsejer Birgitte Dinesen. Nyd de historiske smukke rammer - ude som inde. Del din personlige fortælling om Kragerup Gods og hjælp os med at indsamle historier som vi ikke selv kender til - og bliv en del af historien.

Bliv en del af historien

Del din personlige fortælling om Kragerup Gods og bliv en del af historien