Kragerup Gods

Hovedbygningen

d. 08/12/2020

Maleriet er fra 1867 og har en sjov lille historie.

Godsejer Birgitte Dinesen fortæller ...

"Hvis man kigger godt efter på billedet, kan man se, at der står en mand og tisser. Da man ikke havde toiletter, som man har i dag, var det nemmere for forvalteren at gå rundt om bygningen og forrette sin sag. Forvalteren var ofte ude, mens kunstneren malede, så til sidst besluttede han sig for, at han skulle med i maleriet!

Nedenfor hovedbygningen ses en avlsbygning med stråtag. Omkring 1892 brændte alle avlsbygningerne, som lå meget tæt på hovedbygningen. I dag ligger alle avlsbygningerne på den anden side af vejen (indkørslen op til godset) og er indrettet til maskiner i stedet for heste. Det er sjovt at se, hvordan avlsbygningerne så ud i 1867 i forhold til i dag."

Om Kragerup Gods

Historien om Kragerup Gods går helt tilbage til 1327 og ejes i dag af 9. generation Godsejer Regitze Dinesen og drives indtil 2025 af Godsejer Birgitte Dinesen. Nyd de historiske smukke rammer - ude som inde. Del din personlige fortælling om Kragerup Gods og hjælp os med at indsamle historier som vi ikke selv kender til - og bliv en del af historien.

Bliv en del af historien

Del din personlige fortælling om Kragerup Gods og bliv en del af historien