Kragerup Gods

Swimmingpool og nordfløjen

Denne nordfløj blev oprindeligt bygget i 1625 som herskabets private bolig. At man dengang valgte en nordfløj som de private gemakker skyldtes, at man dengang ville skærme for solens lys, da de fine fruer meget nødigt skulle blive solbrændte

Murstenene er munkesten der er brændt på Kragerups eget teglværk. Hvis du ser på ydermurenes tykkelse, vil du se at murene mod voldgraven er væsentlig tykkere (70cm) end de mure som vender ind mod gårdspladsen (20cm). Den voldsomme tykkelse, skyldes at væggene skulle modstå kanonkugler og angreb i urolige tider. 

I senere tid var der vaskekælder med de store gruekedler, det store folkekøkken, brænde og koksopbevaring samt sul- og sylterum.

Om Kragerup Gods

Historien om Kragerup Gods går helt tilbage til 1327 og ejes i dag af 9. generation Godsejer Regitze Dinesen og drives indtil 2025 af Godsejer Birgitte Dinesen. Nyd de historiske smukke rammer - ude som inde. Del din personlige fortælling om Kragerup Gods og hjælp os med at indsamle historier som vi ikke selv kender til - og bliv en del af historien.

Bliv en del af historien

Del din personlige fortælling om Kragerup Gods og bliv en del af historien