Kragerup Gods

Godsejer Birgitte Dinesen

Velkommen til Kragerup Gods

Jeg hedder Birgitte Dinesen

Jeg er født i 1958 på Gl. Wiffertsholm i Jylland, som min far forpagtede af min farfar. I 1960 flyttede vi dog til Kragerup, hvor jeg er vokset op og opdraget til at overtage Kragerup efter min far, Erik Dinesen. Kragerup er gået i arv gennem 9 generationer og 9 slægtled.

Efter uddannelse og arbejde i ind- og udland kom jeg hjem igen i 1986, hvor jeg arbejdede sammen med min far i 12 år indtil 1998, hvor min far gik på pension, og jeg overtog driften af Kragerup Gods, som på det tidspunkt udelukkende bestod af et stort landbrug. Det gør det stadig, men jeg har sammen med min samlever Olav Ditlevsen skabt nyt liv på Godset i form af Hotel- Konference og Eventcenter med 70 personer på lønningslisten.

I 2008 blev jeg ringet op af Hofmarskallatet og blev spurgt, om jeg ville modtage den ære at blive udnævnt til hofjægermester. I 2016 blev jeg igen beæret over at blive ringet op af Hofmarskallatet og modtog den ære at blive udnævnt til Kammerdame. Hoffet gør brug af kammerherrer og kammerdamer, når en nytiltrådt ambassadør skal ledsages til sin første audiens hos dronningen samt ved større festligheder i kongehuset.

En kammerdame har ikke uniform men et embedstegn udformet som en broche. Den første kammerdame i Danmark blev udnævnt i forbindelse med H.M. Dronningens 25-års Regeringsjubilæum i 1997. Hvert år i januar er der kur på Christiansborg, hvor man har mulighed for at ønske dronningen godt nytår. Jeg har deltaget i dronningens 75 års fødselsdag i april 2015 i Musikhuset i Århus, og i november samme år inviterede dronningen turisterhvervet til koncert i Fredensborg Slotskirke med efterfølgende middag i Kuppelsalen. Det var en stor oplevelse og en uforglemmelig aften.

Jeg håber, du vil dele din historie om Kragerup med os. Tryk på 'Del din fortælling' øverst til højre.

Rigtig god fornøjelse med dit besøg her på Kragerup Gods

Om Kragerup Gods

Historien om Kragerup Gods går helt tilbage til 1327 og ejes i dag af 9. generation Godsejer Regitze Dinesen og drives indtil 2025 af Godsejer Birgitte Dinesen. Nyd de historiske smukke rammer - ude som inde. Del din personlige fortælling om Kragerup Gods og hjælp os med at indsamle historier som vi ikke selv kender til - og bliv en del af historien.

Bliv en del af historien

Del din personlige fortælling om Kragerup Gods og bliv en del af historien