Kragerup Gods

Baronens værelse

Baron Cai Schaffalitzky de Muckadell (1877 - 1972)

Godsejer Birgitte Dinesen fortæller ...

"Baron Cai Schaffalitzky de Muckadell var min oldefar. Hans datter Viveka Schaffalitzky de Muckadell var min farmor. Hun døde desværre i barselssengen i 1946, da min far var 18 år gammel. Jeg husker min oldefar som lille, og mindes alle de gode historier han kunne fortælle."

Han var uddannet søofficer, og blev næstkommanderende på Kongeskibet Dannebro i 1913, samt chef for undervandsflåden frem til 1919. Han elskede søfartshistorier og skrev adskillige maritime bøger. I årene mellem 1930 og 1960 udgav han 31 drengebøger, som blev meget populære. Under 2. Verdenskrig arbejdede han som redaktør for Berlingske efter at have været deres udenrigs- og krigskorrespondent. Cai Schaffalitzky døde som 94-årig – 26 år efter han havde mistet sin datter.

Om Kragerup Gods

Historien om Kragerup Gods går helt tilbage til 1327 og ejes i dag af 9. generation Godsejer Regitze Dinesen og drives indtil 2025 af Godsejer Birgitte Dinesen. Nyd de historiske smukke rammer - ude som inde. Del din personlige fortælling om Kragerup Gods og hjælp os med at indsamle historier som vi ikke selv kender til - og bliv en del af historien.

Bliv en del af historien

Del din personlige fortælling om Kragerup Gods og bliv en del af historien