Kragerup Gods

Kammerherrens værelse

Jørgen Eigil Wiffert Dinesen
(1895 - 1963)

Erik Sophus Dinesen
(1928 - 2005)


Godsejer Birgitte Dinesen fortæller ...

"Det var min fars (Erik Dinesens) børneværelse men også min farfars (Jørgen Dinesens) værelse på hans gamle dage. De blev begge udnævnt til kammerherrer."

"Min farfar Jørgen Dinesen døde i 1963 da jeg var 5 år gammel, han var formand for alt hvad man kunne være formand for og gik meget op i hans politiske arbejde. Så det var ikke ham der revolutionerede Kragerup, da havde så mange interesser. Min far, Erik Dinesen, som var gift med min mor Marie-Louise Dinesen, overtog Kragerup i 1960. Han elskede maskiner, fart, fest og jagt. Hans passion for biler og fart varede hele livet, og da han gik på pension glædede han sig mest over at få mere tid til veteranbilløb, besøg på bilmuseer, se grand prix eller fordybe sig i motorlitteraturen... og det var selvom han som ung kørte galt på motorcykel i England og lå i gips i to år. Min fars store interesse for alt på hjul spillede en væsentlig rolle i forhold til udviklingen på Kragerup, for da han overtog i 1960 fandtes her bare én traktor. Den fik hurtigt selskab af mange flere, da han effektiviserede vores landbrug. Min far døde af en hjerneblødning i år 2005, 77 år gammel."

Om Kragerup Gods

Historien om Kragerup Gods går helt tilbage til 1327 og ejes i dag af 9. generation Godsejer Regitze Dinesen og drives indtil 2025 af Godsejer Birgitte Dinesen. Nyd de historiske smukke rammer - ude som inde. Del din personlige fortælling om Kragerup Gods og hjælp os med at indsamle historier som vi ikke selv kender til - og bliv en del af historien.

Bliv en del af historien

Del din personlige fortælling om Kragerup Gods og bliv en del af historien