Kragerup Gods

Erik Sophus Dinesen

(1928-2005)

Erik Sophus Dinesen blev født d. 29. februar 1928 på Kragerup Gods. Han blev ansat hos godsejer Henrik Brun i England, men kørte galt på sin motorcykel i 1951, som endte ud med et 2 måneders ophold på Norwich hospital. Da han vendte tilbage til Danmark, var Erik stadig en del sengeliggende med komplikationer, med både hofte- og knæoperationer. Hans arbejdsevne genvandt han først nogenlunde i 1953. 

D. 28. september 1956 blev Erik gift med Marie-Louise Bohn (1935-) i Vedbæk Kirke. Marie-Louise har i årene på Kragerup Gods udført en totalomlægning af have og park i engelsk stil med store græsplæner og udsigtareal til hovedbygningen og marker. Erik og Marie-Louise fik i alt 3 børn. Birgitte Ida Dinesen, Anne Viveka Dinesen og Charlotte Dinesen.

Erik var en del af mange forskellige organisationer, hvor han enten var medlem, medlemsstifter eller formand. Han blev også udnævnt til hofjægermester og til kammerherre. Han drev desuden forretning på familiens gamle ejendom Gl. Wiffertsholm, men måtte vende hjem til Kragerup Gods efter en stor brand. Her restaurerede han efter branden og investerede i bygninger og landbrug. I de nye bygninger kom der svineproduktion og nye korntørringsanlæg. Kragerups hovedbygning fik desuden også en gennemgribende restaurering i 1966-1967. 

I 80'erne udvidede, forbedrede og forskønnede Erik Dinesen det store og smukke familiegravsted på Ørslev Kirkegård, så det står sikret til kommende generationer. 

Erik døde i 2005, 77 år gammel.

I havestuen hænger der et maleri med 3 små børn, hvoraf den midterste er Erik Dinesen med hans 2 søskende.

Om Kragerup Gods

Historien om Kragerup Gods går helt tilbage til 1327 og ejes i dag af 9. generation Godsejer Regitze Dinesen og drives indtil 2025 af Godsejer Birgitte Dinesen. Nyd de historiske smukke rammer - ude som inde. Del din personlige fortælling om Kragerup Gods og hjælp os med at indsamle historier som vi ikke selv kender til - og bliv en del af historien.

Bliv en del af historien

Del din personlige fortælling om Kragerup Gods og bliv en del af historien