Kragerup Gods

Sophie Magdalene Dinesen

(1779-1866)

Sophie Magdalene Dinesen blev født d. 9 juni 1779 på Gyldenholm Gods og var søster til den første Dinesen af Kragerup Gods, Jens Kraft Dinesen (1768-1827).

Det siges at Sophie som ung var meget smuk. Portrætmaleren Hans Hansen, der mødte hende da hun var 17 år, blev meget forelsket og skrev således om hende:

Hun er saare deilig og god som deilig og from som god, og yndig som Lilien i sin Pragt og Venus Urania bestraaler hendes deilige Øjne og lader blomste Uskyldighedens Rose paa hendes yndige Kinder.

Sophie og hendes søstre havde meget smukke sangstemmer og sang både danske og franske sange.

I en alder af 20 år, blev hun gift med Løjtnant Jacob de Neergaard (1778-1833). Hendes mand døde i en alder af 56 år og de fik ingen børn. Herefter giftede Sophie sig igen med sin svoger, Oberst Peter Frederik Steinmann.

Sophie døde i 1866 i København og efterlod sig ingen børn.

Om Kragerup Gods

Historien om Kragerup Gods går helt tilbage til 1327 og ejes i dag af 9. generation Godsejer Regitze Dinesen og drives indtil 2025 af Godsejer Birgitte Dinesen. Nyd de historiske smukke rammer - ude som inde. Del din personlige fortælling om Kragerup Gods og hjælp os med at indsamle historier som vi ikke selv kender til - og bliv en del af historien.

Bliv en del af historien

Del din personlige fortælling om Kragerup Gods og bliv en del af historien