Kragerup Gods

Johanne Ulrica Birgitte Christine Gøring

Johanne Ulrica Birgitte Christine Gøring (1774-1829)

Johanne Ulrica Birgitte Christine Gøring blev født d. 7 december 1774 i Næstved. Hun giftede sig ind i Dinesen-familien med Jens Kraft Dinesen (1768-1827) d. 10 april 1795, som var den første Dinesen af Kragerup Gods. Hun fik i alt 8 børn med sin mand. 4 drenge og 4 piger. Deres førstefødte søn Anders Didrich kun blev 14 mdr. gammel. Nr. 3 i rækken Severine Dorothea Marie blev kun 13 år. Af de seks børn der overlevede bardommen, var der bl.a. tvillingeren Magnus og Hanne Emilie.

Johanne var datter af Major i sjællandske rytterregiment Hans Diderich Gøring og Maria Cathrine Jacobsen. Hun var selv en af en søskendeflok på 8.

Da hendes mand, Jens døde i 1827 meddelte Johanne hans død således:

At min inderlig elskede Mand, Justitsraad Jens Kraft Dinesen, efter flere Aars Svagelighed forlod det Jordiske Onsdagen den 29de denne Maaned, tilkendegives herved med dybeste Veemod for fraværende Slægt og Venner. Fire børn modtager ham i Evigheden og sex begræde med mig den elskede, retskafne Faders Bortgang.

Johanne døde på et besøg i Slagelse d. 6 januar 1829. Hun blev bisat i St. Mikkels Kirke og blev begravet d. 13 januar 1829 i Ørslev Kirke.

Om Kragerup Gods

Historien om Kragerup Gods går helt tilbage til 1327 og ejes i dag af 9. generation Godsejer Regitze Dinesen og drives indtil 2025 af Godsejer Birgitte Dinesen. Nyd de historiske smukke rammer - ude som inde. Del din personlige fortælling om Kragerup Gods og hjælp os med at indsamle historier som vi ikke selv kender til - og bliv en del af historien.

Bliv en del af historien

Del din personlige fortælling om Kragerup Gods og bliv en del af historien